TERMENI ȘI CONDIȚII DE UTILIZARE
- Utilizarea site-ului
Accesarea, vizitarea, folosirea sau cumpărarea produselor prezentate pe site-ul http://magazin-online.dsoradea.ro implică acceptarea termenilor și condițiilor mai jos enumerați. Pentru a fi informat despre toate condițiile de utilizare ale acestui site, vă rugăm să parcurgeți toate secțiunile următoare. Magazin-online.dsoradea.ro își rezervă dreptul de a face modificări și actualizări ale acestor termeni și condiții, precum și ale ofertei, fără o notificare prealabilă și fără precizarea motivelor; de asemenea, magazin-online.dsoradea.ro își rezervă dreptul de a corecta eventuale omisiuni și erori în afișare care pot surveni în urma unor greșeli de dactilografiere, sau erori ale produselor software utilizate pentru funcționarea site-ului. Vă rugăm să citiți cu atenție termenii și condițiile, de fiecare dată când folosiți acest site. Continuarea folosirii site-ului implică acceptarea modificărilor efectuate.
Tot conținutul site-ului http://magazin-online.dsoradea.ro/ este proprietatea Direcției Silvice Bihor și este apărat de legea pentru protecția drepturilor de autor. Folosirea fără acordul scris al Direcției Silvice Bihor a oricăror elemente regăsite în site, chiar dacă aceste elemente poartă marcaje de protecție, atrage după sine consecințele prevăzute de legislația în vigoare.
Selectarea clienților
Magazin-online.dsoradea.ro își rezervă dreptul de a refuza colaborarea cu clienții ce manifestă un comportament sau un limbaj neadecvat (agresiv, jignitor, licențios etc), clienți care au în istoricul comenzilor livrări refuzate sau clienți care au renunțat în mod repetat la comandă.
Echipa magazin-online.dsoradea.ro face eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din site. Rareori acestea pot conține mici inadvertențe: fotografia are caracter informativ și poate conține accesorii neincluse în pachetul standard, unele specificații pot fi modificate de producător fără preaviz sau pot conține erori de operare. Vă stăm oricând la dispoziție pentru eventuale clarificări.
Efectuarea unei comenzi pe site-ul http://magazin-online.dsoradea.ro/ reprezintă acordul dumneavoastră cu termenii și condițiile de mai jos.
- Confidențialitatea informațiilorși alte aspecte
Informațiile furnizate către magazin-online.dsoradea.ro sunt folosite numai în scopul pentru care au fost introduse (efectuarea comenzilor), conform legilor în vigoare. magazin-online.dsoradea.ro nu furnizează adresa dumneavoastră de e-mail unor terți, nu încurajează spam-ul, și nu face publice datele furnizate de clienții săi fără acordul explicit al acestora. Orice utilizator are posibilitatea să șteargă din baza de date adresa de e-mail furnizată. magazin-online.dsoradea.ro își rezerva dreptul de a-și selecta clienții.
Magazin-online.dsoradea.ro respectă legile în vigoare privind confidențialitatea datelor; magazin-online.dsoradea.ro și Direcția Silvică Bihor se angajează să nu transmită datele personale ale utilizatorilor site-ului către terți și să le folosească numai în scopul stabilirii contactului cu clienții săi, precum și în scopul informării acestora asupra aspectelor legate de funcționarea site-ului, oferta și politica firmei; Magazin-online.dsoradea.ro și Direcția Silvică Bihor nu încurajează SPAM-ul, nu furnizează datele dvs. de contact unor terți (persoane fizice sau juridice), nu vinde, nu oferă, nu face schimb de adrese de e-mail obținute prin intermediul acestui site, nu divulgă adresa dumneavoastră de e-mail altor persoane care accesează paginile acestui site, fără acordul dumneavoastră explicit.
Orice utilizator care a furnizat explicit pe site-ul http://magazin-online.dsoradea.ro/ adresa sa de email poate opta ca aceasta să fie ștearsă din baza de date a http://magazin-online.dsoradea.ro/. Pentru a șterge informațiile furnizate de dvs. din baza de date, este de ajuns să ne contactați și să cereți acest lucru telefonic, prin fax sau e-mail.
Magazin-online.dsoradea.ro nu își asumă responsabilitatea pentru pierderile de informații datorate erorilor sau eventualelor probleme de securitate ale serverului ce găzduiește site-ul nostru, sau acțiunilor unor terțe persoane.
Prețurile și condițiile de livrare împreună cu alte detalii legate de livrare se confirmă numai de către un operator al magazin-online.dsoradea.ro.
Magazin-online.dsoradea.ro nu poate garanta și nu își poate asuma răspunderea ca produsele serviciile oferite prin acest site sunt accesibile, neîntrerupte și fără erori.
Preturile, ofertele, situația stocului, specificațiile și imaginile pot fi schimbate fără o notificare prealabilă.
Toate ofertele sunt valabile în limita stocului disponibil.
ATENȚIE! Adresa magazin@dsoradea.ro NU este monitorizată! Vă rugăm să utilizați datele de contact specificate pe site!
- Termeni și condiții de livrare PRODUSE LEMNOASE
Produsele lemnoase comercializate prin intermediul http://magazin-online.dsoradea.ro/ se referă la produse din depozitele finale/permanente ale Direcției Silvice Bihor.
Toate prețurile conțin TVA.
Aceste produse se valorifică exclusiv către clienti persoane fizice.
3.1 Lemn de foc (inclusiv paletizat) și lemn de lucru pentru încălzire (inclusiv paletizat)
Lemnul paletizat poate fi cumpărat doar de la Depozitul Oșorhei. Lemnul paletizat se livrează la dimensiunile solicitate de cumpărător (25, 33 sau 50 cm).
În cazul în care cumpărătorul optează ca produsele să fie transportate/descărcate într-o anumita locație, livrarea se va efectua în cel mult 10 zile lucrătoare de la plasarea comenzii. Descărcarea se va efectua prin basculare (la solicitarea cumpărătorului lemnul paletizat poate fi descărcat cu macaraua din dotare autovehiculului). Vânzătorul nu va asigura stivuirea lemnului la destinație. Vânzătorul va comunica cumpărătorului data livrării și ora estimată cu cel putin 24 ore înainte de livrare. Produsele achiziționate se consideră recepționate după descărcare. Cumpărătorul poate refuza, anterior descărcării, produsele, doar dacă acestea nu corespund din punct de vedere al speciei și/sau volumului din comandă. În cazul în care cumpărătorul refuză produsele din alte motive, acesta va suporta cheltuielile de retur.
În cazul în care cumpărătorul optează pentru cumpărarea de produse transportate într-o anumită locație, cantitatea maximă pentru un transport este de 3 mc.
Cumpărătorul poate opta pentru transportul lemnului într-o anumită locație doar în cazul depozitelor: Aleșd, Dobrești, Marghita, Oșorhei, Săcueni. Transportul se va efectua cu autovehicule de 7,2 tone. În cazul celorlalte depozite, cumpărătorul poate contacta persoanele responsabile, iar în măsura posibilităților, i se vor face propuneri de transport cu mijloacele de transport din dotare.
Tariful pentru transport este de:
o 150 lei/transport, cu T.V.A., pentru o distanță de transport de maximum 10 km pe un sens (dus), pentru distanta de transport a lemnului, adică distanța dintre depozit și locul de descărcare;
o 17 lei/km, cu T.V.A., pentru o distanță de transport de peste 10 km, dar nu mai mult de 50 km pe un sens (dus), pentru distanta de transport a lemnului, adică distanța dintre depozit și locul de descărcare;
In cazul in care cumpărătorul optează să asigure el transportul produselor, cumpărătorul va efectua transportul produselor din depozitul vânzătorului în cel mult 10 zile lucrătoare de la plasarea comenzii și va comunica vânzătorului cu cel puțin 24 ore înainte data la care se va prezenta pentru livrare. Produsele achiziționate se consideră recepționate după încărcarea în mijlocul de transport auto. Vânzătorul va asigura încărcarea produselor in mijlocul de transport auto asigurat de cumpărător.
Atenție! Cantitatea de produse pentru care se dorește fasonarea la lungimi de 25, 33 sau 50 cm nu trebuie să depășească cantitatea totala de produse comandate! Serviciile de fasonare se pot oferi doar pentru lemnul cumpărat de la depozitul Aleșd, depozitul Finiș sau depozitul Oșorhei.
Lemnul din depozitele Dobrești, Marghita, Remeți, Săcueni, Sudrigiu și Tinca poate fi fasonat doar la lungimea de 1 metru.
3.2 Lemn pentru șemineu, rondele decorative, araci pentru fasole și roșii, stâlpi
Pentru aceste produse nu se asigură transportul.
Cumpărătorul va efectua transportul produselor din depozitul vânzătorului în cel mult 10 zile lucrătoare de la plasarea comenzii și va comunica vânzătorului cu cel puțin 24 ore înainte data la care se va prezenta pentru livrare. Produsele achiziționate se consideră recepționate după încărcarea în mijlocul de transport auto. Vânzătorul va asigura încărcarea produselor in mijlocul de transport auto asigurat de cumpărător.
- Termeni și condiții de livrare LEMNE DE FOC DIN PĂDURE
Aceste produse se referă la produse din alte locații decât depozitele finale/permanente ale Direcției Silvice Bihor (în general, lemn de foc și și lemn de lucru pentru încălzire la drum auto).
Toate prețurile conțin TVA.
Aceste produse se valorifică exclusiv către clienti persoane fizice.
Pentru aceste produse nu se asigură încărcarea și nici transportul.
În cel mai scurt timp de la lansarea comenzii, cumpărătorul va fi contactat de resposabilul de la ocolul silvic furnizor pentru detalii cu privire la livrare.
- Termeni și condiții de livrare PRODUSE BIO
Produsele congelate vor fi livrate doar în Municipiul Oradea.
Produsele comandate în zilele lucrătoare până la ora 12 se livrează în aceeași zi, în Municipiul Oradea, până la ora 17. Produsele comandate după ora 12 sau în zilele nelucrătoare se livrează în următoarea zi lucrătoare până la ora 17.
Pentru alte localități din județul Bihor sau din țară, livrarea produselor se face în maxim două zile lucrătoare.
Prețurile conțin T.V.A.
Factura i se va transmite clientului prin e-mail.
- Termeni și condiții de livrare PERMIS de PESCUIT
Practicarea pescuitului sportiv in habitatele piscicole naturale din apele de munte gestionate de D.S.BIHOR, în sezonul 01.04.2025 – 30.09.2025 se face în baza permisului de pescuit model A.N.P.A. și a documentelor fiscale specifice eliberate de unitățile și subunitățile silvice din structura D.S.BIHOR, care dovedesc încasarea tarifului de pescuit.
Dovada perioadei, zonei și a achitării online a tarifului se face prin e-mailurile primite de la magazin-online și de la NETOPIA (procesatorul de plăți), printate sau afișate pe telefonul mobil.
Conform Ordinului nr. 23/297/2025, pe zonele de pescuit Valea Iadului Superior, Leșu și Valea Iadului Inferior, pescuitul sportiv se va exercita respectându-se următoarele:
- Valea Iadului de la izvoare până la Baraj Leșu și de la Pod 46051´17.5´´N 22040´01,9´´E – Baraj Munteni – pescuitul recreativ/sportiv al tuturor speciilor de pești este permis numai cu eliberarea tuturor capturilor (Catch&Release);
- Pe Valea Iadului între Baraj Leșu – Pod 46051´17.5´´N 22040´01,9´´E și Baraj Munteni – confluența cu Crișul Repede, pescuitul recreativ/sportiv la păstrăv este permis numai cu reținerea a maximum 3 (trei) exemplare pe zi, măsurând peste 25 cm lungime individuală.
Extras din REGULAMENTUL privind organizarea și practicarea activității de pescuit recreativ a resurselor acvatice vii din habitatele piscicole naturale din apele de munte administrate de Regia Națională a Pădurilor — Romsilva
Capitolul II – Condiții de exercitare a pescuitului resurselor acvatice vii din habitatele piscicole naturale din apele de munte, în scop recreativ
Art. 10. Pescuitul resurselor acvatice vii din habitatele piscicole naturale din apele de munte în scop recreativ, poate fi exercitat de orice persoană, cetățean român sau străin, în baza unui permis de pescuit recreativ eliberat de A.N.P.A. și a documentelor specifice eliberate de personalul R.N.P.-Romsilva (prin unitățile și subunitățile din structura sa teritorială), pentru zonele de pescuit administrate direct, documente nominale și netransmisibile care, împreună cu actul de identitate, atestă dreptul deținătorului lor de a exercita pescuitul în scop recreativ pe aceste ape.
Art. 11. Tariful de pescuit reprezintă contravaloarea serviciilor privind protecția și conservarea resurselor acvatice vii, organizarea și desfășurarea corespunzătoare a pescuitului în scop recreativ în habitatele piscicole naturale din apele de munte ca și în iazurile și bălțile din fondul forestier proprietate publică a statului.
Art. 12. (1). Tariful minimal pentru exercitarea pescuitului în scop recreativ, se elaborează de către R.N .P.-Romsilva.
(2). Fiecare direcție silvică în parte, va analiza, elabora și utiliza, după caz (pornind de la tariful minimal), tipul de tarif de pescuit (pe zi, pe săptămână, pe lună, pe sezon sau alte variante) și valoarea acestuia, cel mai favorabil pentru zona sa de competență teritorială, în vederea conservării și dezvoltării durabile a resurselor acvatice vii și a capacității de suport a habitatelor piscicole, în paralel cu exploatarea responsabilă a acestor resurse.
(3). Tarifele de pescuit se stabilesc și se aprobă prin hotărâre a Comitetului Director al direcției silvice. Tarifele menționate mai sus, după aprobarea lor, se publică pe site-ul direcției silvice.
Art. 13. Tarifele de pescuit se achită unităților și subunităților silvice prin modalitățile legale de efectuare a plăților pe teritoriul României sau, direct pe teren, la împuterniciții acestora, după caz.
Art. 14, Pescuitul resurselor acvatice vii din habitatele piscicole naturale din apele de munte (râuri/lacuri) în scop recreativ, se exercită de pe mal sau din barcă, cu o singură undiță sau cu o lansetă, ținută în mână și folosind în exclusivitate momeli artificiale. Undița sau lanseta va fi prevăzută cu cel mult 2 (două) cârlige.
Art. 15. Sezonul legal de pescuit la salmonide este cel stabilit de autoritatea publică centrală care răspunde de pescuit și acvacultură în România, prin ordinul anual privind perioadele și zonele de prohibiție a pescuitului.
Art. 16. Reținerea exemplarelor de lostriță și lipan, chiar și a celor prinse accidental în apele în care conviețuiesc cu păstrăvii, este interzisă tot timpul anului.
Art. 17. Pescuitul celorlalte specii de pești, altele decât salmonidele, prezente în lacurile de acumulare din zona de munte, se face în concordanță cu perioadele de pescuit permise și cu cele de prohibiție stabilite prin ordin al autorității naționale pentru pescuit și acvacultură.
Art. 18. Exercitarea pescuitului recreativ în habitatele piscicole naturale din apele de munte, administra-te de R.N.P.-Romsilva, este permisă numai în timpul zilei.
Art. 19. Se pot reține numai capturile de păstrăvi cu lungimea minimă de 20 cm. Puietul și exemplarele de pești capturate, ale căror dimensiuni sunt sub cele menționate mai sus, se eliberează de îndată în apă, în stare vie, la locul capturării.
Art. 20. Dimensiunile capturilor se măsoară de la vârful botului până la baza înotătoarei caudale.
Art. 21. Fiecare pescar, deținător al documentelor legale menționate mai sus, poate reține maximum 10 păstrăvi/zi de pescuit.
Art. 22. Pescuitul recreativ se poate practica în regim normal, cu reținerea numărului maxim și la dimensiunile menționate mai sus sau, în sistem catch and release (prinde și eliberează), când toate exemplarele capturate se eliberează îndată în apă, în stare vie la locul capturării.
Art. 23. Practicarea pescuitului recreativ în sistem catch and release (prinde și eliberează), nu dă dreptul deținătorului să rețină nici o captură asupra sa, nici chiar a exemplarelor rănite accidental dar iremediabil pentru a mai putea supraviețui, care se eliberează de îndată în apă, la locul capturării.
Art. 24. În exercitarea pescuitului recreativ, pescarii vor respecta următoarele reguli:
- Iau la cunoștință de zonele instituite pentru protecția resurselor acvatice și respectă marcajele și regimul special al acestora;
- Oferă informații statistice despre capturile realizate, despre speciile și zonele în care le-au realizat;
- Recunosc speciile de salmonide care fac obiectul pescuitului recreativ; respectă dimensiunile minime de capturare precum și perioadele de prohibiție pentru fiecare specie conform prevederilor legale;
- Nu aruncă deșeuri pe maluri, în albiile râurilor, în lacuri și în zonele umede adiacente;
- Nu spală și nu permit spălarea autovehiculelor în apele de munte;
- Informează de urgență persoanele sau instituțiile abilitate de lege asupra cazurilor de braconaj, de poluare sau catastrofe naturale și acordă sprijin acestora pentru atenuarea efectelor distructive asupra habitatelor piscicole naturale;
- Pe perioada desfășurării concursurilor de pescuit, accesul liber în zona de concurs îl au numai participanții la concurs.
Art. 25. R.N.P.-Romsilva nu se face responsabilă de siguranța pescarilor sau a bunurilor acestora precum și de eventualele incidente/accidente petrecute în zona habitatelor piscicole, indiferent de natura lor.
Art. 26. Exercitarea pescuitului recreativ este permisă numai cu respectarea condițiilor legale și pe propria răspundere a pescarilor.
Capitolul III — Răspunderi și sancțiuni
Art. 27. Nerespectarea dispozițiilor prezentului Regulament privind organizarea și practicarea activității de pescuit recreativ a resurselor acvatice vii din habitatele piscicole naturale din apele de munte administrate de Regia Națională a Pădurilor — Romsilva, de către persoane fizice sau juridice, atrage după caz, răspunderea administrativă, civilă sau penală, în conformitate cu gravitatea faptelor și a prevederilor legale în vigoare.
Art. 28. Constatarea faptelor ce constituie contravenții sau infracțiuni și aplicarea sancțiunilor aferente acestora, se face în conformitate cu prevederile O.U.G. 23/2008 privind pescuitul și acvacultura, cu modificările și completările ulterioare, de către organele de urmărire penală, persoanele cu drept de inspecție și control din cadrul A.N.P.A., Garda Națională de Mediu, ofițerii și agenții din cadrul Poliției Române și Poliției de Frontieră Române, ofițerii și subofițerii din cadrul Jandarmeriei Române precum și de către personalul silvic din cadrul Regiei Naționale a Pădurilor-Romsilva, după caz.
Art. 29. Permisul de pescuit recreativ poate fi reținut sau suspendat prin decizia președintelui A.N.P.A., la propunerea personalului cu drept de control și inspecție, a instituțiilor sau persoanelor abilitate cu drept de control, inclusiv a personalului silvic, în condițiile art. 59, 60 și 67 (alin.3) din O.U.G. 23/2008 privind pescuitul și acvacultura, cu modificările și completările ulterioare.
Alte detalii puteți citi pe pagina www.rosilva.ro meniul „Vânătoare și pescuit sportiv”.
- Termeni și condiții vouchere de vacanta
Ce sunt tichetele de vacanta?
Tichetele de vacanta (sau voucher-ele de vacanta) sunt bonuri valorice, asemanatoare tichetelor de masa, care se pot oferi de catre angajatori salariatilor. Acestea servesc drept instrument de plata pentru achitarea serviciilor turistice/vacantelor exclusiv in Romania, pentru beneficiar si familia acestuia.
Tichetele de vacanta sunt nominale si netransmisibile.
Ce puteti plati cu tichete de vacanta?
- cazare.
Conditii de acceptare la plata:
– beneficiarul vacantei sa fie titularul cardului de vacanta
– tichetele sa fie in termenul de valabilitate.
CARDUL DE VACANTA:
– acceptăm online, cardurile emise de EDENRED și PLUXEE (la secțiunea Plăți facturi).
– Direcția Silvica Bihor nu se face responsabilă pentru situația în care turistul renunță la rezervarea/rezervările achitate și confirmate, prin cardul de vacanță și nici dacă la recepție se prezintă alte persoane decât cele care au achitat cu cardul de vacanta sau cu tichete de vacanță.
De ce sa cumparati de la noi cu tichete sau card de vacanta?
Va punem la dispozitie 4 unitati de cazare:
-GORONISTE 2*
-FELIX 2*
-CENTRU DE VIZITARE GEPIS 2*
-VARTOP A 2*
Modalitatea de plata cu tichete sau card de vacanta:
– tranzactia online prin cardul de vacanta, se efectueaza prin MobilPay (NETOPYA SISTEMS), tranzactii garantate de Visa si Mastercard
– plățile online prin cardul de vacanta NU SUNT rambursabile, nu se preschimba in bani conform legislatiei in vigoare
.CONDIŢII DE ACCEPTARE LA PLATĂ A VOUCHERELOR DE VACANŢĂ
Pentru acceptarea la plată a serviciilor turistice se impune respectarea următoarelor criterii:
– beneficiarul serviciilor să fie titularul înscris pe voucherul de vacanţă;
– să fie în termenul de valabilitate (valabilitatea acestora este 1 an de zile);
– cardul electronic de vacanţă (cardul electronic poate fi utilizat la fel ca un card obişnuit şi va fi tratat ca atare din punctul de vedere al acceptării ca mijloc de plată).. Conform legislaţiei în vigoare cu privire la acordarea şi utilizarea tichetelor de vacanţă, este interzisă acordarea restului în bani.
RENUNŢAREA LA SERVICIILE ACHIZIŢIONATE CU VOUCHERE DE VACANŢĂ
În cazul în care călătorul renunţă la (cazare, cu sau fără servicii de masă) achiziţionat/e prin plata parţială/integrală cu vouchere de vacanţă:
– Conform OUG nr. 8/2009, în cazul renunţării la (cazare, cu sau fără servicii de masă), nu se poate restitui călătorului contravaloarea voucherelor de vacanţă în bani.
- Politica de retur
8.1 Politica de retur PRODUSE LEMNOASE
În cazul în care cumpărătorul optează ca produsele să fie transportate/descărcate într-o anumita locație, cumpărătorul poate refuza produsele comandate anterior descărcării, doar daca acestea nu corespund din punct de vedere al speciei și/sau volumului din comandă. În cazul în care cumpărătorul refuză produsele din alte motive, acesta va suporta cheltuielile de retur.
În cazul în care cumpărătorul optează ca produsele să fie transportate/descărcate într-o anumita locație, cumpărătorul poate renunța la comandă până la momentul anunțării datei livrării de către vânzător. Daca refuzul survine ulterior, cumpărătorul va suporta toate cheltuielile vânzătorului până la momentul refuzului.
În cazul în care cumpărătorul optează să asigure el transportul produselor, dacă cumpărătorul nu efectuează transportul produselor din depozitul vânzătorului în cel mult 10 zile lucrătoare de la plasarea comenzii se consideră că cumpărătorul a renunțat la comandă. În situații deosebite (comunicate cu celeritate) vânzătorul poate accepta prelungirea termenului de ridicare a mărfii cu încă 5 zile lucrătoare.
8.2 Politica de retur PRODUSE BIO
Produsele comandate pot fi refuzate doar dacă nu corespund comenzii, au termenul de valabilitate depășit sau au ambalajul deteriorat.
8.3 Politica de retur VOUCHERE DE VACANTA
– rezervarile achitate cu cardul de vacanta prin link de plata Netopya, odata ce sunt confirmate si s-a emis voucherul de cazare, nu se mai pot anula si returna banii incasati, penalizarea fiind de 100% conform legii.